Så skal jeg bli coach da

coach
Stine - mestre livet coaching

Stine - mestre livet coaching

I mange år har jeg lekt med tanken på å bli coach. Jeg ønsker å veilede, inspirere og motivere andre til å komme seg ut av fastlåste og destruktive mønstre. Men for at jeg skal kunne gjøre det så er har det vært avgjørende at jeg selv klarer det.

Nå er det for øvrig alltid enklere å hjelpe andre, enn seg selv. Likevel så er det viktig å hjelpe seg selv før man tar på seg oppgaven med å skulle hjelpe andre.

Store endringer har skjedd

Sakte men sikkert har jeg klart å klatre meg oppover. Nå føler jeg meg derfor klar for at jeg kan ta på meg oppgaven å hjelpe andre. Jeg ønsker å bruke mine erfaringer til å hjelpe deg til å oppnå samme, unike resultater som det jeg har klart.

Da vil jeg presisere at det ikke handler om resultater som fjerner alt det vonde. Jeg har på ingen måte funnet en mirakelkur mot angst, depresjon og andre psykiske lidelser. Det jeg derimot har funnet, er en måte å håndtere disse tingene på, slik at de ikke lenger kontrollerer livet mitt.

Jeg har brukt årevis på å komme hit jeg er i dag, men gjennombruddet har skjedd de siste to årene. Jeg hadde nådd bunnen helt, men med god og riktig behandling over tid, så har jeg nå greid å reise meg igjen og jeg har aldri vært mer stabil, som det jeg er nå, takket være en rekke verktøy som har gjort underverker.

Jeg kunne bare ønske at jeg fikk denne hjelpen tidligere, for da hadde jeg mest sansynlig sluppet å stangere så mye som jeg har gjort.

Men jeg kan ikke gråte over spilt melk, og det viktigste er at jeg faktisk endelig har klart å finne en retning i livet.

NLP – coach

Til høsten starter jeg derfor opp på coaching studier som skal gjøre at jeg blir sertifisert NLP-coach.

NLP står for nevro lingvistisk programmering som betyr:

 

N – Nevro: Nevrologi som er våre 5 sanser. Det er de vi tar inn verden med, de vi forstår verden gjennom og de vi svarer tilbake verden gjennom.

L – Lingvistikk: Språk og språkmønster, tett forbundet med sansene våre; språk trigger sanser.

P – Programmering: Hvordan vi koder informasjonen i hjernen som forplanter seg i hele kroppen vår, så får vi vaner (gode og dårlige).

Alle disse elementene henger sammen og det er nettopp det som er så interessant med oss mennesker, vi er sammensatte vesener og består av ulike elementer. Det er fort at vi skiller fysisk og psykisk helse fra hverandre som to adskilte elementer. Men den ene påvirker den andre og for at du virkelig skal kunne jobbe med din psykiske helse, så er det viktig å forstå hvordan alt henger sammen.

Det er viktig å forstå hvordan kroppen fysisk reagerer på for eksempel traumer og hvordan hjernen fysisk endrer seg som følge av depresjon og angst.

I tillegg er det viktig å vite at hjernen er plastisk, som igjen betyr at du kan endre «depresjons-mønsteret» eller «angst-mønsteret» i hjernen din.

Jeg har valgt NLP nettopp fordi jeg syns psykologien er interessant og nær den psykologien jeg selv har jobbet med i min egen tilfriskningsprosess.

 

Friluftsliv og coaching

 

Jeg har i løpet av min tilfriskningsprosess også fått erfare den gode effekten naturen har på vår psyke. Derfor ønsker jeg å kombinere min coaching med friluftsliv. Det vil si at jeg vil bruke naturen som et ledd i coachingen. Mer om det kan du lese her


Jeg er en utålmodig sjel

Men selv om jeg ikke har begynt på studiene enda. Så er jeg selvfølgelig i full gang med å lage nettside og kurs. En av mine svakheter (og styrker) er vel at jeg kan bli litt utålmodig, og når jeg får for meg noe, så skal det helst skje i går. Jeg vet at jeg allerede kan gi mye til andre basert på min egen erfaring og ønsker derfor å begynne smått og prøve meg litt frem.

I hovedsak skal jeg ha fokus på Online coaching og lage et online-program som skal hjelpe deg til å bli venn med din angst. Det vil også komme et eget program om depresjon – men en ting av gangen!

Onlinekurs: 

Akkurat nå holder jeg på å lage online-kurset mitt som skal gå på angstmestring “Hvordan bli venn med angsten”. Dette lanseres til høsten og er det som vil gå inn under “online-coaching” delen.

Coaching:

Til høsten starter jeg som sagt opp på coaching studier, for å bli sertifisert NLP-coach.

Men i mellomtiden ønsker jeg å begynne smått med coachingen, da for å prøve meg litt frem, slik at jeg kan legge opp et så bra opplegg som mulig for deg.

Jeg vil derfor etter hvert etterlyse testpiloter som kan bli coachet gratis/til redusert pris, i en periode. Mer om det kommer etter hvert.

Men nå i første omgang er det altså online-kurset som står i fokus og jeg gleder meg virkelig til å lansere dette😊

 

PS. jeg har laget et gratiskurs som gir deg 4 verktøy for å håndtere angst:

Kommentarer:

2 Replies to “Så skal jeg bli coach da”

  1. Linn Kleppa sier:

    Så fine planer du har fremover da! Stå på! Utrolig bra at du våger å satse og følge drømmene dine. 😊

    • Stine - Mestre livet coaching sier:

      Hei. Beklager litt sent svar, men takk for fine ord 🙂 Ønsker deg en riktig god helg 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stine@psykmagasinet.no

Scroll Up