• stinenilsen@mestrelivet.no
Hei, mitt navn er

Jeg er 29 år, født og oppvokst på det blide sørlend. Har samboer og ett barn på snart tre år.

 

Jeg har et brennende engasjement for  å skape mer åpenhet og forståelse rundt psykisk helse. Jeg startet derfor opp et nettmagasin (psykmagasinet.no) i 2013, som består av egne og andres erfaringer med det å slite psykisk. Formålet med magasinet er å skape mer forståelse og åpenhet gjennom den psykes øyne.

 

Jeg har videreutviklet dette konseptet og opprettet en bloggplattform knyttet til nettmagasinet. Målet er å skape en solid og god plattform for denne type blogger og for å samle god og viktig informasjon om psykisk helse på et og samme sted.

Nå ønsker jeg å tilby coaching i tillegg


Jeg ønsker å bruke mine erfaringer til å hjelpe andre ut av det helvete jeg selv har vært innelåst i, i så alt for mange år.

Jeg syns i tillegg at psykologi er spennende. Menneskesinnet er noe som alltid har fascinert meg. Jeg har så lenge jeg kan huske, drømt om å jobbe med noe innenfor dette feltet og å hjelpe andre. Valget falt derfor på coaching og jeg skal i løpet av 2019 starte opp på et NLP studie for å bli sertifisert NLP-coach.

 

I mellomtiden ønsker jeg å begynne smått for å prøve meg litt frem slik at jeg kan lage et så bra program som mulig. Jeg vil etterlyse testpiloter og jeg kommer til å tilby mine tjenester til redusert pris, frem til jeg blir sertifisert coach.

Litt om min bakgrunn

 

Jeg har slitt med psykiske problemer siden jeg var ganske liten. Jeg er i tillegg i overkant interessert i psykologi og har derfor lest mye og fortsetter å lese mye om emnet. I tillegg til at jeg har gått i terapi i mange år og dermed prøvd ut ulike behandlingsformer.

 

Jeg har en enorm omsorg for andre mennesker og har et genuint ønske om at du skal lykke og at du skal ha det bra. Jeg vil derfor hjelpe deg til å mestre ditt liv bedre med de utfordringene du måtte ha. Jeg vet selv hvor fryktelig vondt det er å ikke mestre livet.

 

Jeg vet hvordan det er å leve i et angsthelvete eller bli tynget ned av depresjon. Jeg unner ikke min verste fiende å ha det slik, og når jeg nå da sitter på kunnskap om hvordan du kan reise seg igjen, så vil jeg bruke dette til noe positivt for andre.

 

Det er på ingen måte en unik kunnskap som bare jeg har. Det er ingen revolusjonerende oppskrift, men en mental verktøykasse som jeg  har benyttet gjennom å ha prøvd og feilet selv og som er basert på metoder og tankesett som er utviklet av fagfolk.

Jeg vil for øvrig understreke at jeg ikke er noen terapeut, men en Coach som vil veilede og motivere deg på din vei til å bli frisk. Har du en alvorlig depresjon eller angstlidelse, så anbefaler jeg å kontakte fastlege for videre henvisning til psykolog som du da ev. kan gå til i tillegg.

Litt mer om meg


Hvis vi spoler litt tilbake i tid, til slutten av barneskolen, så var jeg den jenta som holdt seg veldig i bakgrunnen. Jeg var en evig pessimist, mye sint og mye redd.

At det hadde en sammenheng med omgivelsene mine, var jeg på daværende tidspunkt ikke helt klar over. For meg var det normalen og dermed tenkte ikke jeg at mitt følelsesliv og min personlighet ville preges så mye av det.

 

Nå i voksen alder så vet jeg bedre. Jeg vet at kropp og sinn henger sammen. Mer enn hva jeg har vært klar over tidligere. Nå som jeg også har mer kunnskap om og forståelse for hvordan alt henger sammen, så mestrer jeg livet bedre.

Jeg er fortsatt litt pessimist til tider, fordi det føles litt tryggere å ta sorgene på forskudd og heller bli positivt overasket. Jeg er fortsatt ikke den jenta som skriker høyest i sosiale settinger og jeg har humørsvingninger fra en annen verden.

Men jeg er også blid som ei sol, positiv og ambisiøs, sosial og leken. Jeg har lært at vi mennesker er kontraster, fylt av ulike farger og jeg er en fargeklatt, med mange ulike kvaliteter – gode og dårlige. Disse kontrastene vil jeg hjelpe deg til å finne i deg selv også.

 

«Look at the world
straight in the eye!»

Jeg har flere diagnoser

 

Bipolar lidelse type 2, Kompleks ptsd, helseangst, agorafobi med panikklidelse, sosial angst og generalisert angst. Både på grunn av min bipolare lidelse og traumebakgrunnen min, så vil jeg oppleve svingninger. Jeg vil kunne bli høy og jeg vil kunne falle dypt ned, i perioder. Jeg vil ha raske humørsvingninger og jeg vil være ekstra sårbar for stress.

 

Dette har vært vanskelig å akseptere. Det har vært vanskelig å forstå og å anerkjenne. For alt jeg vil, er jo å kvitte meg med det. Fjerne det vonde. Bli frisk. Ha det bra. Være glad, alltid! Men så er jo realiteten slik at det finnes ikke et slikt liv; for noen.

 

Ingen går rundt og har det bra tjuefire/sju. Livet er en stor berg og dalbane for oss alle. Noen blir derimot rammet hardere, de opplever flere nedturer enn oppturer. Fellestrekkene er uansett at disse nedturene, frykten og det ekle suget man får på vei nedover, det er vondt for oss alle.

 

Vi har bare ulike forutsetninger for å håndtere dem på en hensiktsmessig måte.

 

I mitt hode har disse strategiene virket fornuftig og riktig

 

Jeg har langt i fra håndtert problemene mine på en hensiktsmessig måte. Jeg har over mange år opparbeidet meg utrolig mange overlevelsesstrategier, hvor jeg har levd i konstant beredskap. Alarmene mine går av for den minste ting, og kroppen er ekstremt var på potensielle farer. Farer som egentlig ikke eksisterer.

 

Tryggingstrategier, unngåelsesadferd, isolasjon, grubling m.m. Alt har jeg gjort for å holde ubehaget borte, for å flykte fra det vonde i god tro om at dette er løsningen. Men med tiden har jeg lært at dette overhodet ikke er en løsning, for det vonde kan jeg ikke flykte fra, det er som nevnt tidligere, en del av livet.

 

Så for å komme meg videre i livet og for å komme meg ut av det, så har jeg vært nødt til å face frykten min. Jeg har vært nødt til å stå i det vonde, lære meg å tåle det og akseptere at det er der.

 

Jeg har vært inn og ut av terapi siden jeg var 15, men jeg har likevel ikke fått de riktige verktøyene for å jobbe meg ut av dette mønsteret jeg har vært i. Det er nok en kombinasjon av at jeg rett og slett ikke har vært åpen nok til å ta innover meg de tingene som blir sagt, og at jeg ikke har blitt presentert for de riktige verktøyene.

 

Dette skulle endre seg drastisk i 2017

 

Etter mange år hvor jeg hadde stanget hode i veggen, samt ikke fått den hjelpen jeg hadde behov for, så fikk jeg endelig en ny behandler. En behandler som for meg virket noe eksentrisk, men som likevel fenget min interesse. Jeg var på dette tidspunktet også så dårlig, at jeg hadde ikke noe annet valg enn å gå inn med et forsøk om å åpne opp sinnet mitt for det hun sa. For jeg orket ikke mer. Jeg holdt ikke ut et sekund mer i dette helvete jeg befant meg i.

 

Nå, snart to år og to innleggelser senere, sitter jeg her – ikke helt frisk fra alle diagnoser, ikke helt angstfri, men mye bedre enn noen gang. Mer stabil, enn noen gang, med de diagnosene jeg har og dette har jeg klart å holde lenger enn noen gang.

 

Hvordan har jeg klart det, lurer du nok på?

 

Jo, med å åpne opp sinne mitt. Ved å benytte meg av de verktøyene som har blitt gitt til meg. Noe av det har ligget rett foran nesen på meg hele tiden, uten at jeg har vært klar over det selv.

 

Det handler i stor grad om å tåle det vonde, akseptere at det er der, samtidig som du ikke lar det styre deg.

 

For å klare dette så må du være mentalt innstilt på å endre din situasjon. Du må virkelig gå inn for å gjøre grep og det er vondt, vanskelig og tidvis føles det som en håpløs oppgave. Men det er mulig.

 

Ved hjelp av verktøy som mindfulness og selvmedfølelse, naturen og et åpent sinn, så har jeg klart å knekke koden. Jeg har funnet min vei ut og jeg ønsker derfor nå å hjelpe deg med det samme.

 

Uavhengig av om du har psykiske problemer, eller om du har problemer med å mestre hverdagens utfordringer og stress, så kan disse verktøyene være med på å bedre din livskvalitet.

 

Jeg lover ingen mirakelkur som fjerner det vonde, som fjerner angsten helt, eller som aldri mer vil føre deg inn i depresjon.

Det jeg derimot kan love deg, er veldokumenterte og gode verktøy som kan hjelpe deg til å håndtere det vanskelige på en mer hensiktsmessig måte. Verktøy som gjør deg bedre rustet når frykten sniker seg innpå og/eller depresjonen begynner å falle som et slør over øynene dine.

Er du motivert til å ta tilbake førersetet i livet ditt? Ta kontakt for en uforpliktende prat:

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stine@psykmagasinet.no

Scroll Up