Angst:

Hva er angst og hvordan bli venn med angsten?

Angst er en av de vanligste psykiske lidelsene i Norge og den opptrer ofte i kombinasjon med depresjon. Om lag 30 prosent får en angstlidelse i løpet av livet.

 

Det finnes mange ulike angstlidelser, men fellestrekk for de alle er frykt og sterkt ubehag. På toppen av dem igjen er det da ulike tilleggssymptomer som utarter seg innenfor de ulike angstdiagnosene og som skiller seg fra hverandre. Jo flere angstlidelser man har, jo mer komplekst blir symptombilde og jo vanskeligere er det å jobbe seg ut av det.

 

Men det er faktisk slik at man kan, om ikke bli kvitt angsten helt, lære seg å leve best mulig med den, noe jeg skal komme tilbake til litt senere i teksten.

«Our anxiety does not come from thinking about the future, but from wanting to control it.»

– Healthyplace.com

Min vei ut av angsten

«Det handler egentlig om å klare å roe ned systemet litt, være tilstedeværende og avslappet til livets opp og nedturer. »

Jeg har slitt med angst så lenge jeg kan huske. Riktignok har jeg ikke visst at det er angst jeg har hatt hele tiden. Men sett i retrospektiv så ser jeg nå at jeg har slitt med angst lenger enn hva jeg har trodd.

Det har dermed vært en lang reise for meg og man kan vel si at jeg har opparbeidet meg en “karriere” innen angstspekteret. 

Lenge øynet jeg ingen håp om bedring. Men i 2017 så skulle dette forandre seg. Da fikk jeg en ny behandler som viste meg noen verktøy som har hjulpet meg enormt på veien. 

Gratiskurs: 4 verktøy du kan bruke for å håndtere angst

Innlegg om angst fra Psykmagasinet

Nok en drøm som knuses på grunn av angst

Det er jo ikke slik at jeg så veldig gjerne vil at angsten skal styre. Den blir bare så altoppslukende, så vond og så skremmende at det til slutt blir så lite rom for fornuftige tanker.

Et år med mye angst

Livet slo knockout på meg, nok en gang. Jeg holder på å reise meg igjen. Den siste innleggelsen var avgjørende for meg og våknet noe i meg slik at jeg nå klarer å ta fatt på livet mitt. Et år med mye angst er tilbakelagt.

Å eve med angst

Angsten er uforutsigbar. En dag kan jeg være veldig selvsikker og trygg på meg selv. Neste dag kan være et rent helvete fordi jeg får en kommentar om håret mitt. At jeg burde være mer sosial eller at jeg har droppet maskaren.

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stine@psykmagasinet.no

Scroll Up